Banden wisselen

Zomer wissel

Zomerbanden zijn speciaal gemaakt voor temperaturen boven de 7°C, deze banden zijn ontwikkeld om een optimale grip en levensduur te bieden bij zomerse temperaturen. Doordat het in de zomer warmer is, kan de band van een zwaardere/hardere rubbersamenstelling gemaakt worden. Door deze hardere samenstelling heeft u met een zomerband een lagere rolweerstand en dus ook een lager benzineverbruik. Daarnaast zijn zomerbanden goedkoper en zullen ook langer meegaan ten opzichte van winterbanden, dat is dus goed voor het milieu maar ook voor uw portemonnee!

Winter wissel

Winterbanden hebben een andere rubbersamenstelling dan zomerbanden. Ook hebben de banden een speciaal, dieper profiel. Hierdoor hebben winterbanden in de herfst en in de winter een veel betere grip en verhogen ze het rijcomfort. Dankzij de specifieke vorm van de winterband wordt het water onder de band afgevoerd. Hierdoor hebt u minder risico op aquaplaning: een veilig bijkomend voordeel van winterbanden.

Heeft u zelf geen plek voor de opslag van uw tweede paar banden? Dan regelen wij dat voor u tegen een opslagvergoeding.

Zijn uw banden versleten of wilt u de aankomende periode gebruik maken van een ander type band? Aarzel niet langer en maak telefonisch een afspraak!

Voor onze contactgegevens klik hier